hvid pil Arrangementer

Året igennem masser af arrangementer af særlig interesse for medlemmerne


hvid pil Netværk

Faciliteterede netværksgrupper samler personer til fortrolig sparring


hvid pil Erhvervspolitik

Vi realiserer erhvervspolitiske mærkesager af relevans for Nordjylland


hvid pil Elevate

Mød vores netværksgruppe for regionens yngre talenter og ildsjæle


hvid pil Nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og læs de seneste debatindlæg


Member to member

Gode tilbud fra medlem til medlem - skal vi ha' dit med?

hvid pil Partner

Bliv partner - og læs mere om Erhverv Norddanmarks partnere


hvid pil Medlemskab

Sådan kommer du med, det får du ud af det og så lidt koster det


International

We aim to be the region’s most significant business organisation

hvid pil Kontakt

Mød vores medarbejdere og se kontaktinformation her


Sæt i gang med sammenlægning af forvaltninger

I Erhverv Norddanmark har vi med glæde modtaget nyheden om, at Danmarksdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Venstre, Danmarks Liberale Parti i Aalborg Byråd nu stiller konkret forslag om en sammenlægning af de to forvaltninger Klima og Miljø og By og Land.
 
Vi er ikke i tvivl om, at en sammenlægning vil kunne aflæses omgående i både borgernes og erhvervsvirksomhedernes tilfredshed med Aalborg Kommune. Vi kan simpelthen ikke pege på en enkeltstående beslutning, som vil kunne have større positiv effekt på den kommunale sagsbehandling af byggesager – og dermed være til gavn for både private og erhvervsliv.
 
De seneste års udvikling har i stadig stigende omfang vist, at der er en ringe grad af koordinering mellem de to forvaltninger. Ofte oplever man som bruger af det kommunale system en ligefrem forskellig tilgang til en given sag, herunder ikke mindst om en sag anses som gavnlig og positiv for Aalborg Kommune. 
 
En sammenlægning af de to forvaltninger, der i øvrigt allerede bor i samme hus, vil én gang for alle kunne gøre op med forvirringen om, hvem der har kompetencen og hvorledes afgørelser træffes. På mange områder forvalter Klima og Miljø regler, som alene er vejledende – det gælder for eksempel støjgrænser. Det vil sige, at de i sagens natur ikke hindrer en bestemt udvikling, men alene efter loven er en del af en samlet afvejning af hensyn for eller imod, at der sker en byudvikling. I praksis har By og Land imidlertid meget vanskeligt ved at foretage denne afvejning, idet det opfattes som en ubegrundet tilsidesættelse af Klima og Miljøs faglighed, hvis et høringssvar ikke følges. Opdelingen i to forvaltninger hindrer med andre ord, at der bliver anlagt overordnede helhedsvurderinger og i realiteten opnår Klima og Miljø en vetoret.
 
Det giver sig selv, at der også i økonomisk forstand vil være meget at spare, når man kan undgå dobbelt ledelse og dobbelt sagsbehandling. Det er vel næppe et helt ligegyldigt argument i en kommune, hvor vi gang på gang får at vide, at det er tvingende nødvendigt at spare på det ene, det andet og det fjerde.
 
I Aarhus Kommune klarer man sig med en rådmand og en forvaltning mindre end Aalborg. I en tid hvor pengene er små, er der ikke behov for symbolforvaltninger, men effektiv drift.
 
Fra Erhverv Norddanmarks synspunkt er der således kun én reaktion på forslaget: Sæt i gang.

Formand Rasmus Haugaard

Relaterede
nyheder

Black 2569352 1280
9. oktober 2024

Effektive p-muligheder er stadig et politisk ansvar

Aalborg Kommune indførte for år tilbage en p-fond, hvor grundtanken var, at bygherrer, der ikke kunne eller ville anlægge det normerede antal p-pladser på egen grund, skulle betale til fonden. Nu synes Aalborgs byrådspolitikere fast besluttede på at nedlægge ordningen. Vi skal ikke gøre os kloge på, om det er det mest forstandige træk, men ét er for os soleklart: Det er fortsat politikernes ansvar at sikre, at der i Aalborg er den højeste grad af tilgængelighed og at der er effektive p-muligheder tæt på centrum.

Læs mere