hvid pil Arrangementer

Året igennem masser af arrangementer af særlig interesse for medlemmerne


hvid pil Netværk

Faciliteterede netværksgrupper samler personer til fortrolig sparring


hvid pil Erhvervspolitik

Vi realiserer erhvervspolitiske mærkesager af relevans for Nordjylland


hvid pil Elevate

Mød vores netværksgruppe for regionens yngre talenter og ildsjæle


hvid pil Nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og læs de seneste debatindlæg


Member to member

Gode tilbud fra medlem til medlem - skal vi ha' dit med?

hvid pil Partner

Bliv partner - og læs mere om Erhverv Norddanmarks partnere


hvid pil Fonde og legater

Søg fonde og legater administereret af Erhverv Norddanmark


hvid pil Medlemskab

Sådan kommer du med, det får du ud af det og så lidt koster det


International

We aim to be the region’s most significant business organisation

hvid pil Kontakt

Mød vores medarbejdere og se kontaktinformation her


Fødevarecertifikater

Hvad er et fødevarecertifikat?
Som eksportør af fødevarer, animalske produkter eller levende dyr er du ansvarlig for at overholde de betingelser, der er påkrævet af modtagerlandet. Et udfyldt og godkendt fødevarecertifikat er dit bevis for, at alle de givne betingelser er overholdt.

Hvornår skal et fødevarecertifikat bruges?
Et fødevarecertifikat skal bruges, når transporten inkluderer fødevarer, animalske produkter eller levende dyr og skal krydse landegrænser.

Hvilke varer er omfattet af et fødevarecertifikat?
Mange kategorier af varer er omfattet af et fødevarecertifikat. Det drejer sig eksempelvis om fødevarer, forsendelser af bestemte, levende dyr, avlsmateriale (sæd, æg/embryoner), animalske biprodukter, foder mm.

Er du som eksportør eller importør i tvivl om en given forsendelse behøver et fødevarecertifikat? Så kontakt Fødevarestyrelsen på +45 72276900.

Printservice
Dansk Erhverv c/o Erhverv Norddanmark er godkendt og registreret hos Fødevarestyrelsen til at printe fødevarecertifikater.

Du kan vælge selv at printe fødevarecertifikatet eller sende en digital ansøgning gennem vores onlinesystem til vores printservice, som behandler din ansøgning samme dag.

Onlinesystemet gør det muligt at oprette og bestille fødevarecertifikater digitalt. Derudover sikrer det, at du altid anvender den seneste version fra Fødevarestyrelsens certifikatdatabase. Data fra din forsendelser/transportbookinger kan automatisk overføres til et fødevarecertifikat, hvilket betyder, at du ikke behøver at starte forfra, når du opretter et nyt fødevarecertifikat.
Det er desuden muligt at overføre data direkte fra forretningssystemer som blandt andet SAP, NAV, C5 og AX ved bestilling af fødevarecertifikater.

Fødevarecertifikater printet igennem Printservice
Du kan vælge at indgå en aftale med Dansk Erhverv c/o Erhverv Norddanmarks printservice om behandlingen af de fødevarecertifikater, som du sender igennem vores onlinesystem. Når du sender dine fødevarecertifikater igennem vores printservice, vil vi printe dokumentet, få det behandlet hos Fødevarestyrelsen og sende det med GLS, så du har det dagen efter.

Med vores printservice kan du slippe for:

  • Selv at printe fødevarecertifikater
  • Opbevaring af certifikatpapir
  • Behandlingen ved Fødevarestyrelsen
  • At føre logbog, osv.
Du sender en digital ansøgning til os, vi sørger for at printe og indhente stempel og godkendelse, føre logbog, osv. Kort sagt, vi tager os af resten. Vi behandler din ansøgning inden for én arbejdsdag. Du modtager en digital kopi med det samme efterfulgt af det fysiske fødevarecertifikat. Hvis du bruger vores printservice, kan du få dine fødevare hurtigere afsted, idet du får en kort godkendelsesproces - og du kan samtidigt spare penge til kurerservice, mv.

Kontakt legaliseringskonsulenter Mona Veisene eller Matias Berntsen, hvis du ønsker at gøre brug af vores printservice eller har spørgsmål:

Telefon 98160600
Mail: print@erhvervnorddanmark.dk

Vejledning
Tryk på linket nedenfor og du vil kommer til Fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor du finder Vejledningen til udfyldelse af fødevarecertifikater.

Video-guide til bestilling af fødevarecertifikat
Med denne video får du en hurtig og nem gennemgang til bestilling af dit fødevarecertifikat: Sådan bestiller du et fødevarecertifikat


Priser
Se vores prisliste her. Bemærk at medlemmer af Dansk Erhverv opnår rabat på udstedelse af alle dokumenter.